Terug naar de resultaten
Nijverheidslaan 3 in Weesp 1382 LE

Nijverheidslaan 3

1382 LE Weesp
Prijs op aanvraag Verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

OBJECT Het betreft hier een perceel bij het NS STATION met een oppervlakte van 4.329 m2 EIGEN GROND waarop nog een betonvloer aanwezig en een kleine opstal. De bebouwing is door een brand verloren gegaan. De eigenaar heeft besloten het pand niet opnieuw op te bouwen. Het terrein is voor een groot deel bestraat. WEESP In een referendum, gehouden in maart 2018, is besloten dat Weesp zal gaan...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

OBJECT

Het betreft hier een perceel bij het NS STATION met een oppervlakte van 4.329 m2 EIGEN GROND waarop nog een betonvloer aanwezig en een kleine opstal. De bebouwing is door een brand verloren gegaan. De eigenaar heeft besloten het pand niet opnieuw op te bouwen. Het terrein is voor een groot deel bestraat.


WEESP

In een referendum, gehouden in maart 2018, is besloten dat Weesp zal gaan fuseren met de Gemeente AMSTERDAM. De ambtelijke fusie heeft inmiddels plaatsgevonden waarna de voorbereidingen voor een bestuurlijke fusie zijn gestart.


LIGGING

De locatie bevindt zich op ca. 400 meter loopafstand van het NS station Weesp me een P+R terrein waar het gratis parkeren is. Er rijden 4 treinen per uur op Amsterdam Centraal Station, Amsterdam WTC/Schiphol, Almere en Amersfoort. Tevens is het gezellige Centrum van Weesp met diverse horeca gelegenheden, terrassen aan de rivier de Vecht en winkels binnen 500 meter bereikbaar.

Het bedrijventerrein Nijverheidslaan komt u tegen als u vanaf de Rijkssnelweg A1 Weesp binnenrijdt. Door haar ligging aan de Rivier de Vecht was dit terrein oorspronkelijk een vestigingsplaats voor watergebonden bedrijvigheid. In de loop der jaren is dit van minder belang geworden doordat de Vecht als transportader minder belangrijk werd en meer een recreatieve vaarroute is geworden. In dit gebied hebben nu zich naast bedrijven in de watersport en ook diverse andere bedrijven gevestigd. In de jaren negentig zijn diverse fabrieksgebouwen op toenmalige Terlin-terrein van Solphay Duphar (thans Abbott) gesloopt zodat het terrein geschikt kon worden gemaakt als kantorenlocatie. De eerste fase, bestaande uit drie kantoorgebouwen aan de Vecht, is gerealiseerd waarna door het inzakken van de markt de ontwikkeling van fase twee is stilgezet. Er zijn nu concrete plannen voor een woningontwikkeling op deze locatie. Het onderhavig perceel ligt hier pal tegenover. Aangezien deze is gelegen in het gebied tussen de toekomstige woningen en bedrijven stelt de Gemeente bepaalde eisen aan de invulling.

De bereikbaarheid met eigen vervoer is eveneens uitstekend, er is een goede ontsluiting naar de Rijksweg A1 en naar de Provincialeweg N236 Amsterdam/Hilversum (Gaasperdammerweg A9).


BESTEMMING

Conform het vigerende bestemmingsplan ’bedrijventerreinen’ vastgesteld op 27 juni 2013 is de bestemming bedrijven voor bedrijfsactiviteiten als genoemd in bijlage 2 (Staat van Bedrijfsactiviteiten), met dien verstande dat bedrijfsactiviteiten tot en met categorie 3.2 zijn toegestaan hetgeen met de voorgenomen plannen aan de overzijde voor woningbouw niet strookt en wenselijk is. Binnen het huidige plan kan met een omgevingsvergunning worden afgeweken voor het toestaan van bedrijven in de categorieën logies-, maaltijden- en drankenverstrekking, onderwijs, gezondheid- en welzijnszorg, cultuur, sport en recreatie en overige dienstverlening.

Op het braakliggende terrein aan de overzijde van het perceel is woningbouw gepland bestaande uit ca. 113 grotendeels grondgebonden woningen. Om deze reden heeft de Gemeenteraad aangegeven bereid te zijn tot een andere invulling dan bedrijfsruimte waaronder hotelvoorziening, kantoor, storage of combinaties e.d. De thans toegestane bebouwingshoogte bedraagt 15 meter.

De criteria zijn :
- een goede beeldkwaliteit, geen weerspiegelende materialen, de gevelzijde aan de straat bevat een of meer ramen en
een voordeur;
- een goothoogte tot max 15 meter
- duurzame economische invulling; liefst passend bij nautisch karakter
- goed passend / niet beperkend voor de naast- en achterliggende bedrijven in milieucat. 3.2 en 4.1.


PARKEREN

Op eigen terrein.


KOOPSOM

In nader overleg te bepalen en afhankelijk van de gewenst invulling.


BIJZONDERHEDEN

Er is sprake van bodemverontreiniging op deze locatie. Afhankelijk van het type bebouwing zal in een bepaalde mate sanering noodzakelijk zijn. De bodemonderzoeken welke aanwezig zijn dateren uit 1990.
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Prijs op aanvraag Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm N.v.t. Indeling Soort Object Bouwgrond Perceeloppervlakte 4329 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen Woonruimte Geen woonruimte aanwezig
Hoofdfunctie
Bouwgrond
Bebouwingsmogelijkheid
kantoorruimte

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring